Ledare

Vad innebär den nya arbetsmarknaden för ingenjörerna?

Vilka lärdomar kan vi dra från den nya arbetsmarknad som pandemin skapade?
Utifrån den frågeställningen påbörjade vi arbetet med den andra utgåvan av Linti Insights. Det gick fort att fylla på med följdfrågor, och jag märkte tidigt att många experter inom området ställde samma frågor som jag.

Linti Insights ska alltid ge dig konkreta tips och idéer, från olika perspektiv. När vi skulle ge oss på denna stora fråga valde vi därför att ta in experter med vitt skilda erfarenheter och samtidigt intervjua ett stort antal ingenjörer om deras upplevelser på arbetsplatsen. Vi passade även på att intervjua Linda Jartsell, Senior Engineering Manager på Voi, för att ta reda på hur de gjorde för att lyckas fortsätta med såväl innovation som expansion samtidigt som rekryteringen gick på högfart och COVID-19 spred sig över jorden.

Läs vidare

Top 5 Trender

De fem trender som påverkat mest under våren 2021:

Lorenim olorro turestecerro omnis nonset audaecum eum, tem re vit ommo blacerue velest, consend erspictis eum quatur, tenit et, ab is ad que consemus, alitia et et aliq uum nimi, coreper ferspellab inctur am.

Läs vidare

Gästskribent

Hur är det att leda ingenjörer utan att kunna träffa dem?

HUR DET ÄR ATT LEDA INGENJÖRSTEAM UTAN ATT KUNNA TRÄFFA DEM I VERKLIGA LIVET. OCH HUR PANDEMIN HAR PÅVERKAT VOI.

Linda Jartsell, Senior Engineering Manager på Voi berättar om hur det är att börja på en ny arbetsplats mitt i brinnande pandemi. Med pandemins alla restriktioner och ansvar för att två team av ingenjörer, har Linda lyckats hålla såväl arbetsglädjen som innovationen hög. Detta som en del av ett extremt expansivt företag med siktet mot stjärnorna. Linda berättar för Linti Insights om utmaningarna. Och knepen för att lyckas.

Läs vidare

Intervju

Minns du ens hur en arbetsdag såg ut innan mars 2020?

De senaste två årens pandemi har förändrat mycket, men frågan är om inte arbetslivet är det som förändrats mest av allt.

Ingenjörskåren har påverkats på väldigt många olika sätt. För vissa har det inneburit distansarbete och ensamhet. Andra har varit tvungna att gå till ett arbete där lokalerna ekar tomma. Ytterligare andra har tvingats sitta i karantän på sterila hotellrum i veckor. Och hur leder man en innovativ organisation när man inte får träffa sina kollegor?

Linti Insights har djupdykt i pandemins konsekvenser för ingenjörerna – och hur den kommer att påverka framtidens arbetssituation.

Läs vidare


Linti Insights utkommer fyra gånger per år. Här samlar vi insikter, analyser och fakta om ingenjörers arbetsliv, framtidsplaner och drömmar.

Ansvarig utgivare: Måns Westerlund


Besöksadress: Upplandsgatan 2B, 111 23 Stockholm.  Kontakta oss: hello@lintigroup.se

Välkommen till Linti Insights

Linti Insights är det optimala verktyget för dig som på ett eller annat sätt vill nå ingenjörer i Sverige. Ingen vet så mycket om ingenjörer som vi – det törs vi lova. Under ”Insikter” bjuder vi på krönikor, intervjuer, analyser och annat matnyttigt. Allt för att du ska förstå de svenska ingenjörerna bättre och hur man når dem.

Trender

Här sammanställer vi de saker vi vet om de svenska ingenjörerna just nu. Vad vill de? Är de nöjda med sin arbetssituation? Vad är viktigast för dem när de söker nytt jobb? Och så vidare.

Vi ställer kontinuerligt frågor till en representativt utvald panel av ingenjörer, vilket ger oss en kunskap vi är ensamma om. Som sagt: ingen vet mer om svenska ingenjörer än vi, och här presenterar vi de trender och slutsatser som går att dra just nu.

Statistik

På statistiksidan får du tillgång till vår massiva databas. Här kan du själv undersöka, laborera och ta reda på exakt det du letar efter. Var de svenska ingenjörerna bor, hur gamla de är, i vilka branscher de är verksamma – och så vidare.

Kombinerat med kunskapen från vår ingenjörspanel, får du här all data du behöver för att kunna nå rätt ingenjör med rätt budskap i rätt tid.

Föregående
Nästa