Ledare

Välkommen till Linti Insights!

I första utgåvan av Linti Insights fokuserar vi på det datadrivna. Vad innebär det att arbeta datadrivet med rekrytering och employer branding? Hur tolkar man datan på bästa sätt? Vilka datapunkter är viktigast att mäta?

Dessa frågor och många fler försöker vi och våra gästexperter att besvara. Vår förhoppning är att du ska känna dig tryggare i ditt arbete och få med dig konkreta tips och metoder. Självklart hoppas vi också att du blir inspirerad i ditt fortsatta arbete inom ett av världens viktigaste yrken – att matcha rätt arbete med rätt individ.

Läs vidare

Top 5 Trender

De fem trender som påverkat mest under våren 2021:

Lorenim olorro turestecerro omnis nonset audaecum eum, tem re vit ommo blacerue velest, consend erspictis eum quatur, tenit et, ab is ad que consemus, alitia et et aliq uum nimi, coreper ferspellab inctur am.

Läs vidare

Gästskribent

Nu kanske arbetsplatsen faktiskt blir till en plats där man arbetar

Det nya guldet

Svante Randlert, en av Sveriges mest framstående talare och ledarskapsrådgivare samt grundare och VD för nystartade företaget Wisory, berättar för Linti Insights hur han tror att arbetsplatsen, ledarskapet och rekryteringen kommer att förändras av pandemin.

Läs vidare

Intervju

Hur förbättrar du rekryteringen med hjälp av data och insikter?

Ingenjörer som svarat på Linti Insights enkäter

Med hjälp av ingenjörer som svarat på Linti Insights enkäter och deltagit i ett antal fokusgrupper under 2019-2020 vet vi mycket om hur dagens ingenjörer värderar en arbetsgivare och vad de efterfrågar i en rekryteringsprocess. Vårt uppdrag är att ständigt vara vetgiriga och skaffa djupare kunskap om ingenjörers preferenser. På våra nätverksträffar där vi träffar både jobbsökande och karriärintresserade har vi satt ihop ett antal fokusgrupper. Syftet med dessa är att djupdyka i argument och resonemang.

Läs vidare


Linti Insights utkommer fyra gånger per år. Här samlar vi insikter, analyser och fakta om ingenjörers arbetsliv, framtidsplaner och drömmar.

Ansvarig utgivare: Måns Westerlund


Besöksadress: Upplandsgatan 2B, 111 23 Stockholm.  Kontakta oss: hello@lintigroup.se

Välkommen till Linti Insights

Linti Insights är det optimala verktyget för dig som på ett eller annat sätt vill nå ingenjörer i Sverige. Ingen vet så mycket om ingenjörer som vi – det törs vi lova. Under ”Insikter” bjuder vi på krönikor, intervjuer, analyser och annat matnyttigt. Allt för att du ska förstå de svenska ingenjörerna bättre och hur man når dem.

Trender

Här sammanställer vi de saker vi vet om de svenska ingenjörerna just nu. Vad vill de? Är de nöjda med sin arbetssituation? Vad är viktigast för dem när de söker nytt jobb? Och så vidare.

Vi ställer kontinuerligt frågor till en representativt utvald panel av ingenjörer, vilket ger oss en kunskap vi är ensamma om. Som sagt: ingen vet mer om svenska ingenjörer än vi, och här presenterar vi de trender och slutsatser som går att dra just nu.

Statistik

På statistiksidan får du tillgång till vår massiva databas. Här kan du själv undersöka, laborera och ta reda på exakt det du letar efter. Var de svenska ingenjörerna bor, hur gamla de är, i vilka branscher de är verksamma – och så vidare.

Kombinerat med kunskapen från vår ingenjörspanel, får du här all data du behöver för att kunna nå rätt ingenjör med rätt budskap i rätt tid.

Föregående
Nästa